Project team

De werkgroep die het project leidde tussen 2015 en 2017 is samengesteld uit:

Jan Deman

Jan Deman was de coördinator van het VICA-project. Hij is de secretaris van BAAV. Hij leidt de beroepsfederatie, organiseert de dienstverlening, de informatieverstrekking en de belangenverdediging voor de autocarbedrijven. Daarbij wordt speciale aandacht gegeven aan de commerciële en promotionele ondersteuning van de sector.

 

 

Contactgegevens:

jan.deman@baav.be

0473.70.90.84

 

Yves Mannaerts

Yves Mannaerts was de Bestuurder-Directeur bij de FBAA tot februari 2017, waar hij sedert 1977 de autocarbedrijven uit heel het land bijstond, vertegenwoordigde en verdedigde bij alle bevoegde instanties op lokaal, regionaal, federaal en Europees niveau en bij alle partners en stakeholders uit de toeristische industrie. Tevens was hij Ondervoorzitter en Voorzitter Personenvervoer bij de International Road transport Union (IRU) tot november 2017.

 

 

 

 

Steven Lannoo

Steven Lannoo is als economisch adviseur en teamleider werkzaam aan het ICB (Instituut voor de autocar en de autobus), het kennis- en adviescentrum van de car- en bussector. Daarnaast is hij ook gastdocent kwantitatieve onderzoeksmethoden verbonden aan de Universiteit Gent. In eerdere functies was hij actief in het wetenschappelijk onderzoek en het marktonderzoek. Vanuit zijn huidige functie is hij dagelijks bezig met de toekomst van de car- en bussector, zowel op sociaal, economisch als ecologisch gebied. 

Contactgegevens:

steven.lannoo@icb-institute.be

 

Inge Buytaert

Inge Buytaert is Communications Manager voor BAAV en Busworld. Ze coördineert hiervoor alle marketing- en communicatieactiviteiten, zowel die van de beroepsvereniging, als die van de Busworld beurzen. Dit omvat: website, sociale media, meedenken over productontwikkeling met nadruk op het marketingaspect ervan, de begeleiding van de imagocampagne van de autocarsector in België, aanwezigheid op buitenlandse concurrentiële beurzen, contacten met de internationale vakpers en organisatie van hun aanwezigheid op de beurzen (PR), opvolging mediaplanning.

Contactgegevens:

inge@busworld.org

0471.21.54.74


Sofie Ghesquiere

Sofie Ghesquiere is Project Assistent voor BAAV. Ze heeft een opleiding Meertalige Bedrijfscommunicatie achter de rug en werkte mee aan het project VICA.  Ze stond in voor de administratieve en logistieke coördinatie. Zij is nu actief in de opvolgprojecten van het VICA traject. 

 

 

 

Contact gegevens:

sofie@baav.be

0471.32.97.36

 

Marc Rubben

Marc Rubben is wetenschappelijk medewerker bij Memori. Hij specialiseerde zich in onderzoeks- en begeleidingswerk rond de thema's: nieuwe media, sociale media, toerisme en (e-)participatie. De laatste jaren deed hij onderzoek naar de digitale mobiele ontsluiting van de toeristische stad en haar erfgoed. Daarnaast richtte zijn onderzoeksfocus zich op de rol en betekenis van sociale media en user-generated content in toerisme en in de mediasector.

 

Contactgegevens:

marc.rubben@thomasmore.be

0496.18.05.62


Christoph Vandewiele

Christoph Vandewiele is wetenschappelijk medewerker bij Memori.  Hij specialiseerde zich als adviseur rond groei-en merkstrategieën voor heel wat Belgische en internationale merken, terwijl hij als docent en gastprofessor studenten enthousiasmeert voor vakken zoals Internationale Marketing, Merkstrategie, Marktonderzoek, Marketing Communicatie en e-Marketing.

 

Contactgegevens:

christoph.vandewiele@thomasmore.be

 

 

Michelle Lenaerts

Michelle Lenaerts bouwde als onderzoeker expertise op in kwantitatief onderzoek naar tevredenheid, imago, publiek en behoeften. Michelle is onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering en analyse van de kwantitatieve werkpakketten binnen diverse onderzoeksprojecten. Binnen de opleiding Interactive multimedia design van Thomas More Mechelen doceert zij het opleidingsonderdeel 'Marktonderzoek'. 

 

Contactgegevens: 

michelle.lenaerts@thomasmore.be

Gebruikersgroep

De gebruikersgroep bevatte de volgende deelnemende bedrijven: 

Type

Autocarist

Autocarist

Autocarist

Autocarist

Autocarist

Autocarist

Autocarist

Autocarist

Autocarist

Waarnemer

Autocarist

Autocarist

Waarnemer

Waarnemer

Waarnemer

Waarnemer

Waarnemer

Waarnemer

 

Waarnemer

Waarnemer

Waarnemer

Waarnemer

 

Bedrijf

Alk Reizen

Begonia

Stafcars

De Meibloem

Hinssen Autocar

Demerstee

Heidebloem

Weidel Tours

De Polder

VDL

Rantour

Heyerick

Well

Reisleider

Vanhool

QITE

BIVV

Toeristische Attracties

Vacansoleil

Syntra West

Unlock

AE Andries

 

Verantwoordelijke

Geert Gaens

Bart Bracke

Paul Cremers

Charlotte Eelbode

Robbie Hinssen

Jelle Van Winckel

Philippe Samyn

Tim Tfelt

Joris Larosse

Peter Wouters

Jill Rollier

Vincent Traen

Vanessa Ronquetti

Dorothée Couckhuyt

Peter Van Lil

Steven Rothier

Jean-François Gaillet

Bart Vermeulen

 

Pierre Fivet

Patrick Gyselinck

Rudy Lefèvre

Diego Paris

 


Stuurgroep

De stuurgroep was samengesteld uit vertegenwoordigers van de drie projectpartijen:

 

Mark D’Eigens

BAAV

Mandel Car

Projectvoorzitter

Redgy Deschacht

BAAV

Keolis

Bestuurder

Erik Goethals

VRA

De Durme Reizen

Bestuurder

Patrick Westelinck

VRA

FBAA

Bestuurder

Annik Schellens

Thomas More

Thomas More

Bestuurder

Marijke Lemal

Jan Deman

Thomas More

BAAV

Thomas More

BAAV

Bestuurder

Project Coördinator